Pages

Tuesday, July 6, 2010

Tekanan Darah Rendah

Jumaat hari tu sakit sangat kepala
Ingat tak nak MC just nak g amik time slip je kat klinik.
Ngan uniform nya aku g klinik sebab ala2 poyo nak g keje lagi.
Bagitau Dr yang start cam pening petang kamis tu lagi rasa cam nak muntah.
Bagitau awal2 yang ku BF baby and baby baru 4 bulan.
** Takut dia suruh buat urine test je buat diingatnya pregnant**
Dia pun amik la blood pressure.
90/70.
Normal tapi consider but at the lower range.
Dr bgtau ibu yng berkerja dan fullyBF mmg akan mengalami masalah ini.
Kalau tak cukup zat.
Nasihatnnya banyakkan makanan berprotein.
Banyakkan rehat.
Dan klau baleh amik multi-vitamin
Dikasi ubat yang warna pink untuk orang pregnant tu.



Ntah apa namanya.

Tapi untuk tambah darah la.
Last2 dapat gak la mc u hari tu.
Tak kan nak tolak kot.
hehehehe.

Ermmmm..
Aku ni bab makan nak kata seimbang sangat tak der la.
Klu masak kat umah mmg cukup la lauk 1 hidangan sayur 1 hidangan.
Tapi klu mkan kat kedai tu yang jarang order sayur.
Tambah lagi 2 3 menjak ni asik tido lambat je.
Ada je penyebabnya.
Keje pun asik kulu kilir g supplier.
Ermmmmm..
Ku kena kuat.
Klu ku sakit sapa yang nak uruskan Kaseh yang da pandai buat tarian Ballet tu.


Kaseh la penghibur mama.
Mama kena kuat.
P/S : Kepada ibu2 sekelian, Jagalah kesihatan anda.
Makan makanan seimbang setiap hari supaya kita sehat untuk menguruskan anak kesayangan kita.
** Target nak live without suppliment cam Umialya
Tapi tau la berjaya ke tak.




4 comments:

Imaan09 said...

apa gaya tu Kaseh ooi..??

umialya said...

yg tu tab. obimin (multivitamin)..

Anna Da Lady said...

Ibu Kaseh..makanla bayam merah bebanyak tau..InsyaAllah, boleh tambah darah tu..hehe...aik, pasal pe aku tengok Kaseh tu tergolek semacam je..hehe

nur said...

take care, banyakkan rehat :)... kalu sakit, kesian plak kat kasih!