Pages

Monday, July 12, 2010

Spectra 3 Review - After 1 Week



Pagi tadi kan..
Cam biasa..
Sampai opis, bukak blog..bukak email..
Huis..
Banyaknya massage Facebook..
Aku mmg jarang bukak fb.
Malas..
Tapi ni keje adik aku la ni..
Dia tag gambar kat fb aku so comment sume masuk kat aku skli.
So keje aku hari2 delate msg dia..
Tiba2 aku terpandang satu comment seperti di bawah.

Tak nampak la pulak.
Msg dari Areyou Sleeping..
Berbunyi " Lin, Aku selalu baca blog ko tapi silent readers je la =p ko sekrg pakai spectra 3 kan.. sebelum ni ko pkai pe? medela harmony ke?? cuba ko bag review pasal kedua2 alat tu =p leh jadi rujukan.. hehehehehe.. dgar kata spectra 3 ni pumpnya bulky so berat sgt ke?? TQ mama lin..

So bagi merealisasikan permintaan classmate ku kat UKM dulu ni yang merupakan bakal bonda, so n3 ini ku tujukan kat dia.
Orang lain sila pejam mata bila baca N3 ni.
Ups!! Sory melalut.


Kehadapan Pn Ayu,
Dulu aku pakai AVENT manual dan baru seminggu pakai Spectra 3.
Klu Medela ko tanya Imaan09 aka Zarlea..
Kenapa ku tukar Spectra 3?
Sebabnya nak buat double pumping so jimat skit masa.
Mmg tak dinafikan mmg menjimatkan masa walaupun nak bawak ke mana2 agak besaq.
So sekarang ni aku bawak back pack g opis.
Seperti yang dibawah :

Ni back pack ku yang berisi cooler bag (Cap Pasar Malam) dan S3
Ni Cooler Bag (MLO) ku yang dikeluarkan dari back pack

Ni S3 ku dalam back pack.

So aku g keje bawak back pack je.
Purse dan barang2 lain aku sumbat je dalam poket yang banyak2 tu.
Xdernya bawak handbag bagai.
Setel.

Erm.. Komen?
1. Double Pumping sangat membantu bila masa tak banyak.
2. Lembut dan tak rasa pun sedar2 botol da penuh.
3. Bila da pakai letrik tu cam biasa la nyampah nak kena cari plug looo.
4. Bottle yang sgt mesra pengguna. Sume jenis leh tapi klu avent nak keturunan dia jgk. Da la mahal.
3. Avent ada massage cuision kat breast shield so rasa lembut je bila pump dan rasa bila LDR tu datang.
4. Yang best manual ni bleh beroperasi dimana jua anda berada.
5. Just bila pakai letrik ni aku banayk lak nak kena pikir. Camner motor dia beroperasi (Ermm..ni da bila namanya Enjen Naya mmg berfikiran begini kot), takperke letak dlm bag je, kena habuk takpe ke, guna lama tak per ke, klu rosak nak cmner nk troubleshooting. Klu manual senang just tgk part pasang betu ke tak.
(Aku rasa idup ku dipengaruhi oleh bidang keje aku)

Ermm..
Mula2 ingat nak let go je Avent ku itu.
Tapi sayang doooo..
Sentimental value dia tinggi..
Tak jadi la..
Ingat sesapa nak pinjam seblm beli yang baru tu ku kasi la.
Nak jual terus mungkin tidak.

Rumusan kepada kedua2 pam ini
AVENT (Manual) : Your life is simple
Spectra 3 : Your time is valuable
Avent + Spectra : Your life is complete.

Untuk review penggunaan spectra bleh rujuk di sini dan susuibu.com

**AVENT tetap kesayangan ku. Kau banyak berjasa kepada ku dan Kaseh dalam mengharungi hidup BF selama 4 bulan ini. I love you Avent. Muahhh muahhh muahhh**

7 comments:

umialya said...

agak2nya pas ni brtukar kpd 'fs' kot!! hehe
yg pasti ia ntk 'tersayang'..

KasehKu said...

FS?
Bak kata Elyana "Tak tercapai akal Ku".
Takpe eak kak sy link kan info ke blog akak.
Sy ni spesis mls nak taip benda yang sama klu da ada kat blog kawan2. Main link je. Bleh eak?

nur said...

jgn jual dik, byk sentimental value tu... akak ni pun duk usha pam manual... senang nak pam bila pegi tempat yg xde power supply. Selamat ber'spectra'!

Imaan09 said...

enjinniaya nih kaya..tp aku rs mmg klu enjiniaya mmg perlukan y jimat masa laa..

Arissa Zoela said...

salam...

same la kite..saya dah masuk 10bln pakai avent manual...la ni baru la nak beli sp3...bukan avent tak bgus..tp u ckp lah...ambik masa..so skang nak yg cepat skit...heheheh...btw sp3 takde cuision massager mcm avent kan?tak sakit ke?saya dgr massager avent boleh pasang kt sp3..tp ada sblh jer lah..hehehe...

salam kenal...

KasehKu said...

Salam Kenal Arissa.
Masa awal2 dulu rasa cam xselesa gak.
Spectra pun skrg ada massager. Tak sure lak leh masuk avent ke tak. Tapi best bila bleh buat double pumping ni. Cepat skit.

Rozita said...

salam kenal...best kan spectra? tapi mana lagi berbaloi berbanding avent? saya lebih suka manual... sambil massage2 sikit kat cik B tu.. tapi leh pam sebelah je tu yg rasa tak berbaloi..dulu penah pakai madela harmony..