Pages

Monday, June 14, 2010

Farah 2 : Persiapan Minda


Masa borak2 tepon ngan Farah ari tu..
Dia ada cakap, ada orang bagitau yang..
"Jangan beli breast pump dulu, sebab takut susu sikit or baby taknak susu ibu"

Ermm...
Dats is the first step yang silap..

Fitrah..
Itu yang kita perlu tahu..
Fitrah ciptaan Allah..
Setiap ibu mampu menyusukan anaknya.
Setiap ciptaan Allah ada sebab dan kesinambungannya.
Ibu yang mampu mengandung akan mampu menyusukan.
Apa yang menghalang?
Diri kita sediri.
Kita perlu set kan dalam kepala kita
** Susu kita ada
** Susu kita banyak
** Kalau tak susu kita anak nak minum apa?

** Orang zaman dulu xder FM, klu anak taknak susu ibu anak dorang minum susu sapa?
Apa yang penting timba ilmu banyak2.
Setiap masalah ada penyelesaiannya.

Dunia makin maju.. Banyak penyelesaian kepada masalah..
Bukan makin banyak teknologi makin banyak masalah..
Yang masalah adalah dari kita..
Yang penting timba ilmu.

Antara sumber penyusuan ibu yang Kak Lynd gunakan dari dulu
1. Susuibu.com
2. Sereniety.blogspot.com - Ku kasi markah 165%
Ku tak kenal spa dia ni, ku jumpa secara tak sengaja blog dia.
Mungkin she is SOMEONE tp mayb aku je yang tak kenal.

Dan banyakkkkk lagiiii.
Kat susuibu.com tu ada blog ibu2 bf yang sangat banyak.
Bleh korek2.


** Nukilan ini adalah bahasa tanpa skrip. Apa yang kuar dari kepala tu la yang ku taip.
Untuk ilmu yang lebih formal bleh refer kat blog yang Kak Lynd kasi.
Malas nak copy paste.

Hohohoooo..

3 comments:

nur said...

salam berkenalan,
sama2 la kita tingkatkan pengetahuan dalam bf!

KasehKu said...

Salam berkenalan.
Thanx.
Sama2 kongsi ilmu maner tau berguna.
Selamat BF.

ayu said...

gud info lynd...
btw, blog sereniety tu mmg best..
ayu pernah juga jalan2 ke blog dia ...^_^
teruskan usaha anda..