Pages

Monday, June 14, 2010

Farah : Persiapan Ibu Baru Untuk Breastfeeding..


Farah?

Sapa Farah?
Farah ni housemate ku masa zaman bujang ku dulu.
Ku tujukan N3 ni untuk dia dan beberapa N3 akan datang untuk Farah.
She's really special to me.


Nape dia spesial sangat?
Saje.. Ku anggap dia macam adik ku sndri.
Sekarang ni dia tengah pregnant 6 bulan.
Camner la rupa Farah da boyot ni.
Jumaat ari tu borak kat tepon.
Mostly citer pasal breastfeeding.
Dia xcited sgt nak bf bb dia nnt.
Aku pun xcited la bercerita.


Ku kagum ngan minah sorang ni sebab semangat dia kuat.
Keje kat TNB dan asik kena out station je.
Travel sana sini sorang2.
Utara..Timur..Barat..Selatan..
Sume dia redah.
Kagum tol.
Da boyot ni pun sibuk citer kena g outstation lagi.

Jaga diri tau Farah.
Sian baby..Penat dia nanti..


Menambahkan kekaguman aku lagi..
Dia part time student sambung diploma.
Kalau aku mmg da xder rupa orang da aku ni.
Keje outstation..Assignment..Exam..Class..Suami..
Fuyyooo..Berapa la ramp hard disk otak Farah ni.

Farah ada mintak ku listkan pasal barang2 baby and persiapan nak bersalin nnt.
Insyaallah Farah.
Kak Lynd akan usahakan buat list untuk Farah.
Ni base pengalaman Kak Lynd la.
And Farah pun kena timba ilmu banyak terutama pasal BF.



2 comments:

ayu said...

ye...bagus tu...
share ngan rakan2 ketika pregnant amat membantu..
lynd boleh tengok kat sini,

http://ezurin.blogspot.com/search/label/breastfeeding

ada sumber2 dari mana nak dapat tentang kisah penyusuan susu ibu, ada mitos2 penyusuan (WAJIB KENA BGTAU KAT MEMBER TU)hehe..

all the best

alieya said...

thanks kak lynn, baru leh comment... sebelum ni da bace.. tapi tak leh comment... :)
alhamdulillah dah 4 bulan BF aiman.. memang sihat bangat.. sok nak timbang berapa berat die.. 3bln die dah 6.3kg...4bln tak tau le... hihihi epi sgt tgk die sihat dari BF... luv u sis, kau sumber ilham ku hik... hik,, ;p