Pages

Tuesday, June 29, 2010

Farah 3 : Breastfeeding Gadget

Ku namakan hari ni hari bayar hutang
Farah..
Ni gadget y diperlukan untukBF preparation.


1. Breast Pump
Manual : Senang sebab tak payah source. Kak Lynd guna Avent ISIS Manual.
Kak Lynd kasi markah 8/10 bagi katogori manual pump.
Yang bestnya sbb partnya senang nak pasang and cuci.
Yang tak bestnya sbb brand avent ni lain skit. Saiz botolnya tak common.
So susah la skit untuk storage bottle da la mahal!!!
Electric : Macam2 jenis ada. Yang top bleh dikatakan Spectra 3 sbbnya murah la dlm bangsa2 pump letrik.
Teringin gak nak pakai yang ni.
Klu mampu amik freestyle. Sesuai u Farah yang bz. Sambil drive pun leh pam.
Tapi untuk golongan kak Lynd harganya tu tak tercapai akal ku la.


2. Storage
Klu Avent storagenya mahal skit la.
Klu nak pakai yang tutup biru tu regenya dlm RM60++ for 10 set.

Untuk simpan dalam freezer kak lynd simpan dalam bekas dadih.
Tapi bekas dadih tu leh pakai 3x je.
Klu nak senang lagi pakai yang dlam plastik tu.
Pakai buang and jimat space.
Untuk brand lain storage bottlenya murah. So untung.
Ni la kelemahan Event.



3. Cooler Bag.
Huis ni kira session Avent review ni.
Bag Avent tak best.
Da la bukak kot depan. Senang tombang.
So klu nak beli farah beli cooler bab MLO ke
tak pun kak lynd suke bag Safety Plus: Stylo Mama Thermal Stylish Cooler Bag
Comel.


4. Ice Pack.
Ice Pack avent pun tak best.
Cam tak meyakinkan je.
Kak Lynd pakai MLO Ice Pack
5. Warmer (Optional)
Kak Lynd letak kat nursery je.
Nak menyenangkan drg.
Nursery nak handle EBM pun Kak Lynd da syukur.
So seboleh mungkin nak menyenagkan drg.
Klu tak xder pun tak per.
Cam kat umah kak Lynd renda dalam air suam kat dalam mug.
Pun Boleyyyy

6. Kitab - PANDUAN MENYUSU.. iBU BERKERJAYA

Kitab wajib milik bagi sesapa yang nak BF baby.

Segala panduan storage ke dan macam ada.

Untuk Farah.. Kak Lynd da belikan untuk Farah.

Nanti bila2 jumpa Kak Lynd kasi.

So far ni je kot yang Kak Lynd ingat. Ada sesapa nak tambah lagi?

Nanti Kak Lynd Update klu ada yang tertinggal.

.

1 comment:

alieya said...

thanks kak lynn.. alhamdulillah, skrang sume gadget da complet da.. huhu... fara pun tinggalkan warmer kat pengasuh, senangkan kan?? hiihi