Pages

Friday, June 4, 2010

IKAN bAKAR TOMYAM

Dok pikir2 apa la nak masak sok ni.
Aku ni jenis xpandai masak.
Tapi recently suke lak aku cari resepi2 baru.
Godek2punya godek jmpa la 1 resepu kat blog ni.
Nak try la.

Bahan-bahan :
2 ekor ikan kerisi
1 biji bawang besar
4 biji cili merah
4 ulas bawang putih
3 batang serai
3 biji cili padi - tambah jika nak lebih pedas
1 biji tomato - dipotong nipis
5 helai daun limau purut
1 sudu besar jus limau nipis @ lemon @ limau kasturi
2 camca besar pes tomyam

Cara-cara :
Kisar cili merah, bawang putih, bawang besar, serai dan pes tomyam dengan sedikit air.
Susun ikan di atas aluminium foil. Aturkan tomato yang telah dihiris dan juga daun limau purut.
Curahkan bahan2 kisar dan juga jus limau.
Balutkan dengan aluminium foil tadi dan bakar selama 30 minit.

1 comment:

Imaan09 said...

sodapnyerr..antar kt bangi sket ye..

Cik Lynd, isi survey ek..
http://alumnijkmb.blogspot.com/