Pages

Monday, June 28, 2010

Kaseh 4 Bulan

Kaceh ta beca
Da nak asuk 4 bulan.
Kaseh pandai ape dah?
Tu antara soklan orang bila bertanya kabar.
Huis..
Da lasak..
Nak pakaikan pampers pun skit pnyer susah.
Asik nak meniarap je.
Bila malam diletak sukeeeee sgt jerit kuat2..
Bukan nangis tau..
Jerit..
Kadang2 kompius dia ni nangis ke apa.
Bila di angkat dia gelak..
Konon2 cam menang la..
Tobet baru tau..
Pandai buat muke kesian..
Tengok la tu masa demam hari tu..
Kaseh budak baik..
Demam pun tak merengek tapi buat muka kesian..
Geram je..
Pandai lak tu gelak bila di agah.
Papa angkut Kaseh main sembunyi2 ngan mama bila mama balik dari keje..
Kaseh gelak..
Kantoi..
Papa sembunyi belakang kete..
Tu la.. skrg ni nak sembunyi kena tutup mulut Kaseh..


Kaseh da pandai main..
Pandai lak tu borak ngan kawan baru Kaseh.. Miss Turtle..
Geram Mama..

Bila tido malam da pandai nak meniarap sendiri.
Tak nak tido telentang.
Ada skli tu Kaseh menjerit tengah2 malam.
Kaki sangkut kat celah palang baby cot masa nak berpusing.
Tu la..Sapa suruh lasak.
Pas ni mama kena beli cover kat tepi baby cot tu..

Mama sayang Kaseh

Kaseh budak baik.. Tau yang mama ni tak pandai jga baby so Kaseh jaga diri sendiri..

I lap u Kaseh..

Nanti cepat besar tau..

Petang2 leh naik didit ngan mama n papa..






2 comments:

Imaan09 said...

sweetnyeee tenyum.. erm, didit tu ape haa??ko ni jawa btul laa..

KasehKu said...

Hehehe..
Moto la..
Aku tak tau ni bahasa jawa or bhsa family Redo.
Atuk da buat seat kayu kat bakul moto nak bawak cucu pusing2 naik didit.