Pages

Wednesday, June 16, 2010

Hari Yang Kacau

Kacau bilau idup ku..
Bermula dengan pagi tadi..
Remote kete ku tak idup..
Ku bukak kete pakai kunci..
Apa lagi..
Memekak la bunyi kete tu pagi..
Kejut suami ku suruh betulkan..
.
.
.
Da nak kuar rumah tu kelam kabut tertinggal kasut keje
.
.
.
On da way nak g antar Kaseh..
Ada kete sengal kuar simpang tak berenti..
Sib baik aku dapat elak..
Kaseh terganjak skit dari seat dia..
Ni la akibat tak pakai car seat..
Tinggal kat kete papa dia..
Malas nak pasang..
Takut giler..
Bergenang air mata gak bila pikir kalau jadi per2 kat Kaseh..
Ya Allah.. Selamatkan lah anak ku dari segala mala petaka..
.
.
.
Pas keje ku tinggal kat umah.
Minggu ni da 2x aku tak bawak.
Kena sound ngan clear da..
.
.
.
Kat opis, orang yang pegang kunci stor tempat ku ngepam tak datang..
Tak pasal2 kena g in house clinic nak ngepam..
Malas tol..
.
.
.
Claim bulan lepas belum dapat.
Hangen tol.
Clear department dulu mantap je keje.
Laju je buat claim.
Ni da buat sndr pun proses pulak lambat.
Keje kat sini pun ada birokrasi
.
.
.
Petang ni meeting ngan factory manager.
Dengar citer mamat Jepun ni trouble skit.
Tapi tak tau la.
Berdebar gak la sebab keje tak complete lagi.
Ada 1 supplier lg yang menyepoilkan keadaan.
Hangin tol.
.
.
.
Baru sat tadi papa Kaseh tepon..
Yang sebenarnya broadband ktrg rosak..
Selama ni ingatkan servis dia tak bagus.
Rupanya modemnya rosak.
Da la waranty dia tamat 22 June ni.
Sok aku balik kampung..
Bila masa nak g repair..
Hari ni ada meeting..
Tak sempat nak kuar..
.
.
.
Sok nak balik kampung..
Risau bawak Kaseh..
Sian tu kat dia nak menempuh perjalanan more than 8 hour..
Hari tu pun balik kampung yang 3 jam pun sakit2 badan dia.
Kete tomei ku tu da la absorber dan ancus..
Rasa cam naik kete kuda la gayanya..
Woooooo...
Sok nak menemuh hari yang mencabar..
.
.
.
Ni B ku da penuh..
Pagi tadi tak pam sbb kunci tak der..
Nak kena g clinic jap la..
Pastu nak kena setelkan report and update keje yang pending untuk diamanatkan..
Report pending - Process Jig Confirmation & Packaging Summary..
Ni la keje Enjen Naya..
Ganbatte Lynd..

3 comments:

Imaan09 said...

uiitttt..apa pasallll??ang smayang suboh dak pg td.??kehkeh..lek..lek..ganbatteee!

KasehKu said...

Smyang subuh time matahari da almost kuar..
Tak berkat la tu kot..

ayu said...

sabar ye lynd..
mudah2an rezeki kaseh melimpah2 lepas ni...

bab pakaikan car seat tu, seelok2nya pakaikan la..
tak pe, biar bersusah2 dahulu, takut jd apa2, kita plak yg menyesal nanti..